PrevoConsultancy maakt bij haar werkwijze gebruik van de Jacobs Ladder. Met deze methode leert u voor eens en voor altijd af te rekenen met het verleden, leert u probleemoplossend vermogen te ontwikkelen en leert u om te gaan met problemen en stress. Hierdoor kunt u  weer gaan bouwen aan uw toekomst én uw dromen realiseren.

De Jacobs Ladder, stap voor stap

Bij de Jacobs Ladder staat uw situatie, de problemen waarmee u zit, centraal. Samen gaan we een plan van aanpak maken en we maken hiervoor gebruik van de kennis en de methoden van verschil­lende wetenschappelijke stromingen.  Jarenlange therapie is niet nodig. De ervaring leert dan u na de 2e fase meestal al vat heeft op uw situatie.

jacobsladder

Fase 1 – de rode draad

Al uw ervaringen, uw opvoeding bijvoorbeeld of uw schooltijd, zijn van invloed op uw gedrag vandaag de dag.

Soms bent u zich hiervan bewust, maar soms ook niet en knaagt dit aan u.

U kunt uw verleden niet veranderen. Het is wel mogelijk dit een plek geven. U leeft immers nu. De Jacobs Ladder helpt u schoon schip te maken

Fase 2 – doelen stellen

“Hoe wil ik dat mijn leven er over drie maanden, over drie jaar uit ziet?”

Wanneer u weet waar u heen wilt kunt u met behulp van de Jacobs Ladder een plan maken om uw doelen te bereiken en ervoor te zorgen, dat u hierin slaagt

Alles wat u doet is van invloed op  uw toekomst.

Fase 3 – Effectief leren zijn

In het leven gebeurt er altijd wel iets wat u aandacht vraagt of waardoor u in een moeilijke situatie belandt. Dit vraagt om adequaat handelen en effectief communiceren. Wat moet u doen? Welke beslissing neemt u? Bedenk dat nietsdoen ook een besluit is!

Leer hoe u elke situatie de baas kan zijn. Tijdens deze fase leert u hoe uw problemen kunt oplossen en hoe het verleden een plek kunt geven.

Samen met uw coach voert u uw plan van aanpak uit. Uw problemen zijn weg, er is een ruimte voor de toekomst.

Fase 4 – evaluatie

We kijken of alles volgens plan gaat. Mocht dit niet het geval zijn, dan sturen we bij.

Marijke Habernickel neemt haar cliënten met behulp van De Jacobs Ladder mee op een zoektocht naar krachten en oplossingsstrategieën die kunnen leiden tot herstel. De in het boek opgenomen casuïstiek is inzichtgevend en boeiend beschreven. Een inspirerend boek, dat ik met waardering en plezier heb gelezen.
Prof. Dr. L. WC. Tavecchio, Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen Afd. Pedagogiek, Onderwijskunde & Lerarenopleiding, Amsterdam
“De Jacobs Ladder is een positief en praktisch coachende therapie dat zich focust op de kracht van het individu.”
Dr. Inge van derWeijden, onderzoeker aan de faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden

Adresgegevens

PrevoConsultancy

  • Hogendijk 21 Zaandam
  • 085-8882418
  • info@prevoconsultancy.nl
  • www.prevoconsultancy.nl

Volg Atelier Marijke op Facebook

Ontvang onze nieuwsbrief