Bij gezinstherapie maken u én uw partner of een ander gezinslid een afspraak bij PrevoConsultancy. Tijdens deze therapie kijken we samen naar de problemen van een van jullie of naar die van jullie allebei.

In ieder gezin zijn er, net zoals in iedere relatie,  zo en af toe kleinere problemen of spanningen. Over het algemeen lukt het u die zelf of samen met het gezinslid op te lossen. Het komt ook voor dat de problemen alleen maar toenemen, groter worden. Gezinstherapie kan houvast bie­den om samen met problemen leren om te gaan én op te lossen.

Bij gezinstherapie biedt Marijke Habernickel van PrevoConsultancy u geen kant-en-klare oplossingen aan. Ze leert u hoe u zelf problemen nu en in de toekomst de baas kan zijn en blijven.

Onze samenleving is enorm veranderd. Het traditionele gezin heeft plaats moeten maken voor nieuwe gezinsvormen, samengestelde gezinnen, multicomplexe gezinnen, alleenstaande vaders of moeders, homo of lesbische ouders, oma’s en opa’s die vaak noodgedwongen de zorg voor de opvoeding van hun kleinkinderen op zich nemen. Hier­door ontstaan er nieuwe opvoedings­vragen en levensvragen.

Neem al alleen op het duivelse dilemma  van een alleenstaande ouder. Met een rot gang  van het werk naar een ouderavond gaan of naar een sportschool en niet vergeten om thuis op te ruimen én gezonde voeding op tafel te zetten. Zo’n ouder heeft het financieel vaak niet breed en moet ook nog tijd weten te vinden om  de kinderen alle aandacht te geven. Grote vraag is hoe krijgt u dit georganiseerd en hoe gaat u bij het nemen van al die keuzes om met een schuldgevoel?

Vergeleken met uw eigen kindertijd is de omgang met kinderen er niet eenvoudiger op ge­worden. Kinderen zijn tegenwoordig mondiger en ze worden geconfronteerd met problemen van én over de hele wereld. Uw gezag is niet meer vanzelfsprekend.

Veel ouders werken veel en hebben minder tijd om aan hun kinderen te besteden. Ouders voelen zich hierover vaak schuldig en geven hierdoor eerder toe. De meeste kinderen zijn gewend om veel te krijgen. In de huidige economische tijd is dit niet altijd mogelijk, maar hoe maakt u dat een kind duidelijk?

Ook tegen de tijd dat uw kinderen volwassen zijn, kunnen er problemen ontstaan. Als ouder heeft u bepaalde ver­wach­tingen, maar zijn die altijd wél reëel? Wrijving kan ontstaan als een kind minder vaak thuis komt dan verwacht. Heeft een kind een partner, dan wordt de situatie vaak nog in­gewik­kel­der en is de kans  aanwezig dat u uit elkaar groeit.

Boek Help Mijn Gezin Verzuipt - Marijke Habernickel

Opvoedingsvragen?

Bestel het boek ‘Help Mijn Gezin Verzuipt’ van Marijke Habernickel.

Adresgegevens

PrevoConsultancy

  • Hogendijk 21 Zaandam
  • 085-8882418
  • info@prevoconsultancy.nl
  • www.prevoconsultancy.nl

Volg Atelier Marijke op Facebook

Ontvang onze nieuwsbrief