Ontdek uw teken- en schildertalenten op de

Zaanse School voor Beeldende Kunst!

Op de 2-jarige opleiding “De kracht van de 5 Beeldelementen” bij De Zaanse School voor Beeldende Kunst (klik hier voor de website) in Zaandam ontdekt u dat ook u kunt schilderen en leert u een aantal schildertechnieken.

We werken hier naartoe aan de hand van vijf beeldelementen: vorm/lijn, kleur, compositie, materiaal en licht en donker.

FolderKleur_0001

Kunstenares en bevoegd docent Marijke Habernickel biedt u vijf unieke modules aan, waarbij deze vijf beeldelementen aan de orde komen:

  • Module 1: Vormen en lijnen

Iedereen is in staat een prachtig kunstwerk te maken. Het is bewezen dat ons vermogen voor tekenen en schilderen in de rechter hersenhelft ligt. Jammer genoeg worden we hierbij vaak geblokkeerd door ons denken. We tekenen dat wat we denken te zien en niet wat we echt zien.

  • Module 2: Kleur

Tijdens deze module maakt u kennis met de kleurenleer. U leert hoe u met de primaire kleuren alle andere kleuren kunt maken en hoe u een mooi palet samenstelt.

  • Module 3: Compositie

Tijdens deze module leert u hoe u een specifiek effect creëert in een compositie. Bijvoorbeeld contrast, harmonie of ritme.

  • Module 4: Licht en donker

Licht en donker kunnen worden gebruikt om in een tekening emoties, idealen, dromen, hoop en ervaring tot uiting te laten komen. U leert er alles over in deze vierde module.

  • Module 5: Een eigen stijl ontwikkelen

Schilderen vanuit uw rechterhersenhelft.We gaan dan vrij schilderen of experimenteren met pasta en pigmenten en zo spelen met kleur.We schilderen met gevoel en gebruikmakend van de vijf beeldelementen om zo een eigen creatie of stijl te ontwikkelen.

In het 2e leerjaar is er aandacht voor bijzondere technieken en het verder ontwikkelen van uw eigen stijl.

Het 2e leerjaar wordt afgesloten met een examenopdracht en een afsluiting door een tentoonstelling met het werk van de cursisten. Tevens zal er een gezamenlijk boek worden vervaardigd. Als voorbeeld kan je het boek “De 5 Beeldelementen in Beeld. Hoe maak ik mijn beeld zó krachtig dat men er wel naar móet kijken” bestellen bij Atelier Marijke voor €25,-.

Als u nieuwsgierig geworden bent zou ik het leuk vinden als u bij mij een keer een gratis proefles neemt. Bel voor een afspraak even met mij op 085-8882418.

Wilt u meer weten over deze unieke cursus schildertechnieken van en door Marijke Habernickel?

Neem dan contact op via 085-8882418 of via het contactformulier op deze website.

Adresgegevens

PrevoConsultancy

  • Hogendijk 21 Zaandam
  • 085-8882418
  • info@prevoconsultancy.nl
  • www.prevoconsultancy.nl

Volg Atelier Marijke op Facebook

Ontvang onze nieuwsbrief